Select Page
Karakter Nijmegen interview

De meest uiteenlopende filmwerkzaamheden om ervoor te zorgen dat Karakter Nijmegen koploper op het gebied van innovatie in de zorg is én blijft

Karakter Nijmegen is een centrum dat zich richt op de kinder- en jeugdpsychiatrie. Wat Karakter zo bijzonder maakt, is dat ze verder vooruit kijken dan al die andere centra; “hoe bereiken we onze doelgroep nu?” Maar vooral: “hoe zorgen we ervoor dat we onze doelgroep (jongeren) blijven bereiken?”. Om het antwoord te vinden op die vragen schakelde Jacomijn van Karakter mijn hulp in.

Ik ging met de innovatie-afdeling van Karakter om de tafel zitten om te kijken hoe ik ervoor kon zorgen dat ze koploper op het gebied van innovatie blijven.

DGT therapeuten Karakter Nijmegen

Al snel kwam ik tot de conclusie dat jongeren nóg visueler ingesteld zijn dan de gemiddelde persoon, en dat we ze ‘t beste kunnen bereiken door middel van bewegend beeld. Veel jongeren vloggen tegenwoordig, en om een boodschap over te brengen op die jongeren moet je jezelf op hetzelfde level begeven; ga dus óók vloggen!

Ik ging op zoek naar een zorgprofessional (therapeut) die op vaste momenten in de week wilde vloggen, en op een luchtige, duidelijke en laagdrempelige manier kon vertellen over toch wel relatief zware onderwerpen als Borderline en persoonlijkheidsstoornissen.

Deze vlogs hebben een goed bereik en ‘treffen’ de doelgroep! De jongeren kunnen rustig op hun eigen slaapkamer filmpjes kijken waarin ze rustig wordt uitgelegd wat ze precies hebben, en dat het helemaal niet eng of vreemd is, maar dat het bijvoorbeeld wat extra aandacht vergt van de omgeving.

Jacomijn Jacobs Karakter Nijmegen
Therapeute Karakter Nijmegen

Naast vlogs registreer ik ook evenementen voor Karakter Nijmegen, zoals bijvoorbeeld het Innovatiecongres; “Waar staat de zorg nu? En waar gaan we naar toe?”. Relevante onderwerpen hier waren E-health en het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier).

Ook denk ik in de bredere zin mee met Karakter over innovatie. Want, we hebben de jongeren nu zelf geholpen door middel van video’s, maar welke belanghebbenden zijn er nog meer? Zo kwam ik samen met Karakter tot de conclusie dat broertjes en zusjes ook een gróót ‘pijnpunt’ zijn. Waarom? Als zij zien dat hun broertje/zusje (met bijvoorbeeld Borderline) extra aandacht krijgt, gaan zij dat gedrag kopiëren, om ook maar die extra aandacht te krijgen. Momenteel zijn wij daar een interactief platform voor aan het ontwikkelen. Het wordt ontzettend mooi als het eenmaal staat en werkt (lees: z’n doelen behaalt). Wauw, wat ben ik er trots op!

Wethouder Gemeente Enschede

Karakter Nijmegen is een mooie klant van me, waar ik voor de volle 100% achter sta. Ik ben van mening dat je als organisatie altijd moet blijven innoveren. En, in een relatief conservatieve en bureaucratische sector als de zorg, is innovatie al helemaal van belang. Als je niet meegaat met je doelgroep, zul je deze uiteindelijk verliezen aan de concurrent die wél innoveert en meegaat met de doelgroep.

Ben je enthousiast geworden over dit project? Superleuk! Mail (of bel..) me gerust om jouw eigen plannen of ideeën eens te bespreken. Dit allemaal uiteraard geheel vrijblijvend. Laten we gewoon eens beginnen met een kop koffie!

Je kunt me mailen op hallo@jorisvanzandvoort.nl of bellen op +31 (0)6 46 227 093. Vul je liever een contactformulier in? Dan kan ook! Ga dan naar de Contact-pagina (klik!).