Select Page

Joris

Joris van Zandvoort; wereldburger in eigen land

Geboren en getogen in Heerlen, maar de Limburgse rijstevlaai toch verruild voor de Utrechtse Heuvelrug.

Joris van Zandvoort bouwt een website
Joris van Zandvoort geeft film aanwijzingen
Joris van Zandvoort - filmmaker, webdesigner en acteur
Joris van Zandvoort aan het monteren

Voor mij begon het verhaal allemaal 25 jaar geleden, in het jaar des heeren 1993 toen ik werd geboren in Heerlen; een pittoresk mijnbouwstadje in Zuid-Limburg, vlak naast Maastricht. Momenteel vertoef ik in Rhenen, waar ik netjes samenwoon met mijn vriendin & onze twee Noorse Boskatten.

Ik ben eigenlijk al mijn hele leven bezig geweest met dingen organiseren, dingen regelen, ondernemen & de leiding willen hebben over van alles en nog wat. Het échte ondernemerschap kwam boven drijven na een uitzending van Spuiten & Slikken; ik moest en zou een Biertaxi in Heerlen oprichten! Een Biertaxi is een thuisbezorgservice voor alcoholische en non-alcoholische dranken. Van dit laatste maakte ik serieus werk, en begin 2011 was ‘BierTaxi-Limburg.nl’ officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en reed ik met mijn autootje vol kratjes bier & flessen wijn, door het Limburgse heuvellandschap. Nu, ruim 6 jaar later kijk ik terug op een succesvol bedrijf waar het werken geweldig was en de gezichten van klanten (veelal jongeren die hopeloos wachtten op een nieuw, koud kratje bier) boekdelen spraken.
Wegens mijn verhuizing naar -toentertijd- Utrecht is de Biertaxi gestopt.

 

Momenteel ben ik een ‘creatieve duizendpoot’ zoals dat maatschappelijk verantwoord heet. Ik werk freelance als filmmaker (cameraman & editor) voor diverse opdrachtgevers door heel Nederland. Ik film naast bedrijfs-, evenementen-, en promotiefilms ook trouwfilms, om de mooiste dag in iemands leven perfect vast te leggen. Daarnaast maak ik representatieve, betaalbare & vindbare websites voor uiteenlopende bedrijven & organisaties. Ook werk ik al enkele jaren als professioneel acteur en heb al in veel online- en tv-producties mogen en kunnen spelen.

En ja, er is iets vooraf gegaan aan al deze bezigheden: mijn studie Digitale Media & Communicatie aan de Hogeschool Utrecht; een opleiding die perfect aansluit bij ál mijn bezigheden en waar ik leerde verhalen te vertellen in digitale vorm (Digital Storytelling, heet dat). De opleiding heb ik in 2018 succesvol afgerond.

Ik rook niet, heb groen-grijze ogen, ben 185 centimeter lang en ben dol op Sushi; dat ben ik! Stuur je me nu een berichtje over wie jij bent, en wat je plannen zijn?

Hier zie je waar ik gewoond heb, en waar ik geliefd ben